Kategorier
Fastighet

Stålhallar – tips och råd inför bygget

Dags att bygga stålhallar? Frågan är inte ovanlig och den ställs primärt till företag inom industri, till lantbrukare samt till exempelvis företag som har en stor lagerhållning samt en massa logistiska knutar att lösa upp inom den egna verksamhetens ramar.

Genom stålhallar ges man ett alternativ som står emot tidens tand och som dessutom har en fördel i att investeringen är lägre än om man väljer andra material. Stålhallar kan dessutom formas och anpassas efter kundens behov – vilket gör att de syns i allt från de branscher och områden vi nämnde ovan vidare till exempelvis sportanläggningar.

Har du – som många andra i Sverige – fastnat för sporten padel? I så fall är det också troligt att du A) spelat i en av alla nya stålhallar som byggts för sporten och B) upplevt atmosfären som varm och hemtrevlig. Det senare är viktigt: många tänker sig stål som ett kallt och oinbjudande material, men sanningen är det handlar om stommen – både fasad och interiör kan kläs i det material man vill och det gör att exempelvis nämnda padelhallar blir varma och sköna att spela i – men att även exempelvis kontorslokaler numera ofta förläggs i nybyggda stålhallar.

Välj en erfaren konstruktör av stålhallar

Rätt leverantör och tillverkare av stålhallar är den enskilt viktigaste frågan för dig som planerar att bygga en stålhall till din verksamhet. Här bör du fokusera på några punkter: se till att företaget du anlitar har lång erfarenhet – som kan styrkas genom referenser – och se till att de tillverkar egna stålkonstruktioner samt att de även kan montera dessa.

Kort sagt: du vill ha ett företag som har både konstruktörer, montörer och projektledare i sitt stall av anställda. Det ger dig en enkel och effektiv väg från start till mål och en stålhall som håller långt, långt in i framtiden.