Om oss

Har du funderat på att starta eget företag eller driver du ett sådant idag? I så fall så har du kommit till rätt sida. Vår ambition är att räta ut frågetecken till utropstecken och där vi genom konkreta, initierade tips kan skapa en bättre kunskap hos dig. Vi vill detaljstudera företagande och ekonomi och göra det lite enklare att förstå. Det komplexa ska, helt enkelt, bli begripligt.

Vilka är då vi? Vi är några ekonomer och passionerade entreprenörer som slagit våra påsar ihop. Vi har länge pratat om att glappet mellan tanke och konkret handling är för stort: många går omkring med drömmar och idéer om företagande som man aldrig vågar förverkliga. Detta av den enkla anledningen att man inte riktigt förstår hur man ska gå tillväga, vad man ska tänka på och vad man ska undvika. Man har ofta dessutom stor respekt för det administrativa och det ekonomiska.

Vi vill nyansera den bilden. Visst, det finns saker att tänka på, det finns risker och varje idé måste först testas innan den kan slutföras. Men samtidigt: det går att lära sig saker och det är fullt möjligt att ta hjälp. Att exempelvis anlita en redovisningsbyrå eller ett företag inom bokföring är ett väldigt bra steg. Du betalar för tjänsten, men du ger också dig själv en möjlighet att kunna fokusera på den huvudsakliga sysslan inom företaget och därigenom också tjäna mer pengar. Det är en bra väg att gå.

Det är lite så den här sidan ska fungera. Genom tips, fakta, råd och olika exempel ska vi bygga upp en källa av information. Entreprenörer och företagare är det som driver samhället framåt. Är du redo att bli en sådan?