Kategorier
Allmänt

Att tänka på vid kontorsinredning

Ska du inreda ett kontor? Att göra det är inte alls samma sak som att inreda “vanliga” rum, såsom vardagsrum och sovrum. Man behöver tänka på en hel del saker för att det ska bli så bra som möjligt.

Inredning av kontor kräver helt andra tankebanor än när man ska inreda de vanliga rummen som finns i ett hem. Det kan även skilja sig lite grann beroende på om kontoret är på jobbet, eller om det är i ens hem. Men överlag behöver man tänka på ungefär samma saker oavsett var kontoret är någonstans.

Vad är det då för saker man behöver tänka på? Framförallt behöver man ha arbetsergonomin i åtanke när ett kontor ska inredas. Det bästa är om både stol och bord går att ändra inställning på. Till exempel att bordet är höj- och sänkbart och att stolen kan utformas efter ryggens kurvatur.

Ljus och färg

Sedan är det även bra att tänka på ljuset och färgsättningen. För de allra flesta kontorsarbeten krävs ett bra ljus. Annars är det lätt att man börjar spänna ögonen. Då brukar huvudvärken komma som ett brev på posten.

Även vilka färger man väljer vid en kontorsinredning kan vara värt att lägga lite extra tankemöda på. Färger påverkar oss nämligen mer än man kan tro. Rött gör oss snabba och effektiva, men slarviga. Blått däremot bidrar till noggrannhet, men saktar ner arbetstakten. Gult hjälper till med kreativiteten och grönt med koncentrationen. Tänk därför efter vad du helst vill uppnå, när du väljer färg!