Kategorier
Allmänt

Oljud som skapar stress

Känns det jobbigt att gå till jobbet på grund av en massa buller och en för hög ljudnivå? Susar det i öronen när arbetsdagen är slut? Det är inget ovanligt problem men det är enkelt att åtgärda.

Om du sitter på ett kontor under dina arbetsdagar har du säkert någon gång lidit av allt ljud som är runt omkring. Det blir högljutt av personer som pratar i telefon och skor som klapprar mot golvet nästintill hela tiden. Men detta är inget omöjligt fall. Det går att lösa genom faktiskt ganska så enkla medel. Ljud är svårt att komma ifrån oavsett vilken typ av arbetsplats du arbetar på. Sitter du i ett öppet kontorslandskap och arbetar om dagarna är du säkert en av de som lider mest av ljudnivån. Men det finns olika sätt att ljuddämpa kontoret.

Åtgärder för ljuddämpning på kontor

Behöver du hjälp med ljuddämpning på kontor så finns det hjälp att få. Det kan handla om insättning av ett annat typ av golv för att minska ljud när människor går fram och tillbaka. En heltäckningsmatta dämpar ljudet väl, både från klapprande skor och andra ljud. Det finns även ljudabsorberande plattor som enkelt kan sättas upp på väggar eller tak för att suga upp onödigt ljud. Gardiner, klädda möbler och skärmar är också alternativ att ta till när det behöver ljuddämpas på kontoret. Ljud är svårt att helt komma ifrån. Vill man ha det helt tyst runt omkring sig när man arbetar, så får man antingen arbeta hemifrån eller sitta i ett eget kontorsrum.