Kategorier
Ekonomi

Bokföringsprogram som gör livet enklare

Fasan för många nya entreprenörer är tanken på att behöva ta hand om all bokföring. Med ett enkelt bokföringsprogram online kan stressen göras mindre för många.

Agneta hade för ett halvår sedan börjat att ta emot massagekunder i sin nya lokal. Då hon inte tyckte hon bemästrade bokföring hade hon valt att använda sig av ett företag som fungerade som hennes arbetsgivare. Hon gjorde en typ av faktura och de tog hand om alla avgifter och betalade henne det som blev kvar.

Det hade fungerat bra men det fanns en nackdel när man jobbade i hennes bransch, hon kunde bara fakturera för tjänster, inte att dra av moms för produktinköp. Nu hade fler och fler kunder börjat fråga om hon sålde liniment och andra produkter som hon använde och hon förstod att hon behövde starta företag och skaffa bokföringsprogram.

Bokföringsprogram var inte så svårt trots allt

Agneta ordnade med allt pappersarbete och funderade på hur hon skulle välja att göra sin bokföring på nätet. På en kurs i starta eget fick hon tips av en annan deltagare om ett enkelt bokföringsprogram. I programmet kunde hon även göra fakturor, vilket var perfekt om hon arbetade mot företag.

Givetvis tog hon till sig informationen och väl hemma gick hon online för att läsa mer. Det visade sig att hon kunde sköta sin bokföring via sin mobil vilket verkade supersmidigt. Efter att ha kontaktat företaget bestämde hon sig för en prövoperiod. Hon hade trott att det skulle bli dyrt men förvånades över att hon hade haft helt fel.